Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie „flaczki” z boczniaków
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
120 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
60 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oleju
-
650 g wody
-
500 g boczniaków, świeżych pokrojonych w 0,5-1 cm paski
-
2 liście laurowe, suszone
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
15 g koncentratu pomidorowego
-
2 łyżeczki majeranku, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
670 mg
Białko
6 g
Kalorie
663 kJ /
159 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Boczniaki à la śledzie z cebulką
24h 15min
Wegański bigos z boczniakami
1h 40min
Zupa z grzybami w pięciu smakach
40min
Zupa Khao soi z tofu, brokułem i prażynkami z makaronu ryżowego
50min
Wegańskie leczo z kurkami
40min
Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami
30min
Wegański gulasz z boczniaków z kaszą orkiszową z warzywami
45min
Stroganow z pieczarek
35min
Wegański gulasz z boczniaków i ciecierzycy
30min
Zupa z kimchi i tofu
30min
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
1h 10min
Zupa szczawiowa
35min